Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 118 common:people_all_forms

Місячник Здорового Способу Життя

Date: 1 грудня 2022 о 10:46, Refreshed 9 грудня 2022 о 10:56
205 views

Здоров'я — це найкраща мода! Це крок до особистого щастя. Це наша найбільша цінність, яку треба берегти так само, як і свободу.

В листопаді 2022 р. в Дмитрівському академічному ліцеї “Перспектива” вже традиційно відбувся щорічний Місячник Здорового Способу Життя.

Від стану здоров'я залежить наш настрій, впевненість в собі, наша продуктивність, творчість та здатність мислити. Коли ми хворіємо, то нам нічого не хочеться, а коли ми здорові — є відчуття, що можемо перевернути гори і перебігти моря. Від здоров'я залежать і наші взаємини з іншими людьми, родинний добробут, освітнє та робоче середовище. І врешті-решт, здоров'я — це важливий елемент нашого щастя.

І дуже важливо розуміти, що ментальне здоров'я не менш важливе за фізичне — до власного емоційного стану теж варто ставитись відповідально та дбайливо, заради особистого ж добробуту.

Сьогодні ми всі розуміємо, що наше життя і здоров'я — це найбільші цінності, які ми маємо. І це розуміння та знання про те, як правильно піклуватись про власне здоров'я важливо донести саме дітям, оскільки вони є набільш вразливими до негативних зовнішніх впливів.

Цього року основний акцент Місячника ЗСЖ робився як на традиційних профілактиці запобіганню шкідливим звичкам та популяризації спорту, так і на питаннях ментального здоров'я дітей і впливу війни на них.

Важливим було підняти й питання негативного впливу сучасної молодіжної моди на здоров'я дітей. Кеди та літній одяг взимку, штучні нав'язані стандарти краси, наркотики, алкоголь та сигарети — це не модно. Все це викликає страшні хвороби і вбиває. І найкращий спосіб позбутись цих шкідливих звичок — ніколи не починати, щоб вони не стали жахливими залежностями, які нищать життя людей.

Поки що Нова Зеландія єдина країна, яка першою у світі прагне повністю заборонити куріння, адже це крок до здорового суспільства. Україні також потрібні сильні та здорові люди, які своїми руками та розумом здатні будувати велику квітучу країну.

З наймолодшого віку важливо формувати в дітей корисні звички. Дітей необхідно привчати до спорту, правильного харчування, режиму сну та розповідати про та їхню роль в житті. Адже без фізичних вправ людина часто почувається виснаженою та похмурою, а вживання неякісних продуктів веде до непередбачуваних проблем зі здоров'ям. В той же час давно доведено, що заняття спортом позитивно впливає як на організм, так і на ментальний стан та формує гарний настрій людини. Тому здоровий спосіб життя — це крок до щасливого майбутнього.

§ § §

Протягом місяця відбувся ряд заходів, присвячених питанням здоров'я людини:

  • Профілактичні розмови на теми: “Ментальне здоров'я людини: що це і навіщо про нього дбати?”; “Вплив війни на ментальне здоров'я. ПТСР — як подолати?”.

  • Проведення вихових годин на теми: «Життя та здоров'я людини – найвища цінність», «Складові здорового способу життя», “Як сформувати корисні звички”, “Шкідливі звички. Причини їх виникнення та вплив на життя людини.”

  • Тиждень безпеки дорожнього руху і виховні години на тему “Правила безпеки руху пішоходів у темряві”.

  • Заходи за програмою: “Соціально-профілактична профілактика суїцидальних тенденцій підлітків та молоді”.

  • Виховний захід за темами: «Сучасна молодіжна мода і здоров’я»; “Жертви моди”.

  • Інтерактивні уроки: “Фізичні вправи щоденно — здоров'я на довгі роки!”; “Здоровий режим дня!” + створення учнями власного розпорядку дня.

  • Бесіди на теми: “Мода на вегетаріанство та веганство — плюси та мінуси?”; “Здорове харчування: що їсти, щоб бути здоровим?”

  • Загальні інформаційно-профілактичні години: «Бережи зір»: дистанційне навчання та постійна робота з гаджетами і їх вплив на здоров'я.; “Як боротись з вірусами?”.

  • Тиждень “Веселковий настрій” - з метою збереження психологічного здоров'я дітей методами кольоротерапії. ( Веселковий тиждень )

  • Міжнародний день толерантності; виховні години: “Поважай вибір інших — це їхнє право!”; “Рівність — основа здорового суспільства”. - з метою виховання в дітях принципів рівності і поваги до вибору /особливостей інших.

  • День відмови від паління. Виховні години: “Куріння — добровільний вибір на користь хвороб”; а також виховні та профілактичні години: “Види залежностей та як їх позбутись”; «Профілактика вживання наркотичних засобів та алкоголю».

  • Виховні години: “Ігроманія та азартні ігри — згубний вплив на життя”: як впливає на людину та як боротись”; Ігрова залежність та її шкода здоров'ю: “Обери справжній світ замість віртуального”.

  • Інтерактивні заходи: Всесвітній день дитини (20. 11.)

Фотографії

Comments:
Only authorized users can leave comments.